Cultuurontwikkeling

 

We leven in een tijd waarin de ontwikkelingen en ook veranderingen in organisaties steeds sneller gaan. Organisaties zoeken steeds nieuwe wegen naar meer efficiency en effectiviteit. Een gebied wat hierbij sterk in aandacht en belang toeneemt is cultuurontwikkeling. Dit heeft sterk te maken met ontwikkeling in samenwerkings- en leiderschapsstijlen, en met bewustzijnsontwikkeling. 

Essentiele aandachtsgebieden voor Directie en managers om een duurzaam succes voor hun organisatie te waarborgen zijn:

  • het aantrekken en behouden van getalenteerd personeel
  • zorgdragen dat de talenten en kwaliteiten van de medewerkers optimaal tot uitting komen.
  • zorgen dat de organisatie de doelstellingen op gebied van winstgevendheid of performance haalt.
  • zorgen dat de organisatie niet door regelgeving of consumenten/aandeelhouders ‘terug gefloten’ wordt op grond van milieu of sociale overwegingen.

Voor al deze gebieden is een positieve gebalanceerde organisatiecultuur één van de belangrijkste succesfactoren.

Twee factoren zijn meer en meer van doorslaggevend belang voor het succes van organisaties.
Ten eerste is dit de effectiviteit van de samenwerking binnen de organisatie. Een tweede factor is de invloed van individueel talent.

Door steeds snellere veranderingen en ook de snelle toename van technologie en andere specialismes kan de invloed van één geniale ingeving van een medewerker veel meer dan tien of twintig jaar geleden het succes van de organisatie bepalen. Voor beide zaken is het essentieel dat mensen zich in hun element voelen in de organisatie en hun talenten kunnen benutten. Cultuurmanagement vormt de ruggegraat van een aanpak die deze succesfactoren waarborgt.

Wij helpen u deze succesfactoren te borgen.

Geef een reactie